Vellykket Wien-tur!

Det er alltid like hyggelig å sitte på en cafe og tankerangle...
Det er alltid like hyggelig å sitte på en cafe og tankerangle…
Den flotte hatten til Sigmund Freud henger fortsatt på knaggen sin.
Den flotte hatten til Sigmund Freud henger fortsatt på knaggen sin.

Hvilken opplevelse!  Wien på sitt beste! Vår lille walkabout startet med guiding i sentrum fredagskvelden. Wien er på mange måter en mye flottere by om kvelden eller om dagen. Det har nok noe med lyssettingen av de store «templene» å gjøre, pluss at vi ikke legger fullt så godt merke til alle de stygge inngrepene i bykjernen når mørket senket seg.

Nok om det; Lørdag dro vi til Freud-museet, der guiden Bettina Althoff  ga oss et levende og framfor alt morsomt (!) innblikk i Sigmund Freuds hverdag. Spesielt historien om Freuds spesielle caps var kostelig. Etterhvert overlot Bettina stafettpinnen til filosofen Peter Kampits som var fabelaktig i sin presentasjon av filosofen Ludwig Wittgenstein. For de fleste av oss er denne filosofen med all sin «logiske virkelighet», til tider vanskelig – MEN gjennom Peter solide kunnskaper, fikk deltakerne en helt ny forståelse for Wittgensteins betydning i den filosofiske historien. Mange av de kompliserte brikkene i hans tankesystem, falt  vakkert på plass. Etter mye om og men, kom vi også inn i Wittgenstein huset (designet av Wittgenstein). Dessverre var det bare skallet igjen og dermed mindre interessant.

Tankerangling er samtaler og i en by med utallige cafeer, blir det fort mange. En flott opplevelse med mye sol og mye god vårvarme!

Arnt og Geir har en hvilestund...
Arnt og Geir har en hvilestund…