Et filosofisk møte i sentrum av universet!

 

Filosofen Søren Kierkegaard
Filosofen Søren Kierkegaard
Filosofen Hans Herlof Grelland og deltakerne i København.
Filosofen Hans Herlof Grelland og deltakerne i København.

» Jeg kommer beriket hjem fordi jeg har utvidet mitt indre rom»! Det sa Kjerstin en av ti deltakere som siste helga i oktober deltok på vår tankerangling «inn mot sentrum av universet», nemlig filosofen Søren Kierkegaards fantastiske tankeunivers!

Fredag den 6 mars 1846 skrev nemlig det danske bladet Corsaren følgende; «Det er øyeblikk da ens tanke forvirres og man synes at Nicolaus Copernicus var en narr da han påsto at jorden dreide seg om solen, tvert i mot dreier himmelen, solen, planetene, jorden, Europa, København seg om Søren Kierkegaard som står taus i midten og ikke en gang tar hatten av for den bevisste ære. Hvem, hva er egentlig Søren Kierkegaard?

I usedvanlig vakkert høstvært fulgte vi i Kierkegaards fotspor anført av den fargerike filosofen Hans Herlof Grelland. Vi møtte en av historiens fremste tenkere på hjemmebane i København. En filosof som var usedvanlig flink til å se verden rundt seg. Flink til å se sammenhenger. Flink fordi han brydde seg om enkeltmenneske. Flink fordi han hadde et brennende hjerte; Han ønsket rett og slett å lære oss hva mennesket er.