Fullmåne på Østre Bolæren!

Skjermbilde 2016-01-21 11.47.14

Sommeren 2015 var en aldri så liten milepæl. Det hadde gått nøyaktig ti år siden oppstarten i Hamningberg og nok en gang var vi igjen tilbake på Østre Bolæren i Oslofjorden. Øya som nylig ble innlemmet i den nye Færder Nasjonalpark.

Festivalen ble en aldri så liten folkefest. På åpningen fredag kveld var vi godt og vel 70 mennesker samlet der ute, i nydelig sommervær. Det var faktisk tro det eller ei, den aller første gang festivalen ble arrangert under en fullmåne. Unødvendig å si at helga ble den reneste magi.

Kunstneren Elfi Sverdrup slo an den lekne festivaltonen med sin høyst spesielle smykkeworkshop. Uhøytidlige lek har alltid vær en viktig stemningsskaper på festivalen, og denne gangen satt latteren løst. Senere skulle den eksistensielle showmannen Jon Schau ta over stafettpinnen i par med sangerinnen Marianne Moen Bergli, deretter forfatteren Tone Wasbak Melbye, Mike Cechanowicz og Raymond Sereba band.  Sist, men ikke minst ble vi nok en gang beæret med et festivalbesøk av naturfilosofen Per Ingvar Haukeland.

Samme Per Ingvar Haukeland ble også på festivalens aller siste dag, utnevnt til vår tredje ærestankerangler etter filosofene Arne Næss og Sigmund Kvaløy Setreng.