«Fishing for thougths» i Zapffes rike!

 

Skipper Arnt Ryvold hjelper med å løsne en av "tankefiskene" fra kroken...
Skipper Arnt Ryvold hjelper med å løsne en av «tankefiskene» fra kroken…
Her har vi samlet deltakerne utenfor Zapffes hytte med Geir Jegervatn som guide.
Her har vi samlet deltakerne utenfor Zapffes hytte med Geir Jegervatn som guide.

Tankerangling inviterte i begynnelsen av august til drømmetur i filosofen Peter Wessel Zapffes nordnorske rike. 15 mennesker var påmeldt og vi startet i Tromsø torsdagskvelden. Her benyttet vi moderne teknikk og intervjuet en av de siste norske «høvdingene», økosofen Sigmund Kvaløy Sætereng på telefon fra sykesenga i Trondheim. Sigmund er en av de få gjenlevende som kjente Peter Wessel Zapffe godt. Det ble en spesiell opplevelse for oss alle og samtalen brakte oss fra første stund dypt inn i Zapffeland.

Fredagen gikk vi ombord i fiskeskøyta Signe I til en vakker dag på fjorden, hvor deltakerne bl.a dro fisk med god hjelp av skipperen Arnt Ryvold og hans ekkolodd. Vi avsluttet dagen rundt bålet på det lille stedet Finnkroken. Her ble det servert nytrukket torsk etterfulgt av nok en samtale «i cyberspace» Denne gang med Anne Rostadmo som vokste opp med Zapffe. Det skulle bli en kveld med mange gode historier om Norges kanskje eneste eksistensfilosof.

Lørdag fortsetter vi båtturen inn til hytta som Zapffe kjøpte i lag med vennen Arne Næss. Her møtte vi Geir Jegervatn som overtok hytta eller Akademiet som Zapffe kalte den, på 70-tallet. Hytta ga oss innblikk i svundne Zapffedager. Vi avsluttet kvelden på Svensby Tursenter med et fantastisk fiskemåltid (igjen takk til Kjerstin og Arnt!).